HTC HD2 jest świetny Wybrałbym ten model z tych dwóch. Mam starszego HTC i jest OK. Nowsze telefony z WM fajnie śmigają i jest bardzo dużo aplikacji na nie, znacznie więcej niż na Androida.
Próbowałem wymienić żaróweczkę od podświetlenia panelu ogrzewania i niestety pękła mi w gnieździe gdy ją wyciągałem.
Po oczyszczeniu gniazda okazało się, że je uszkodziłem w środku i teraz nowa żaróweczka chociaż jest włożona, nie świeci.
Czy można dokupić takie gniazdo czy też trzeba cały panel od ogrzewania zmieniać teraz ?
Witam. W nowszych modelach zamiast żarówki jest LED i zalecają przy uszkodzeniu wymianę CAŁEGO zespołu regulacji ogrzewania w co mi się nie chce wierzyć. Nie rozbierałem tego zespołu całkiem więc nie wiem czy się da ale zawsze można coś pokombinować i wkleić jakąś oprawkę. Polak potrafi i zepsuć i naprawić :wink: Przede wszystkim teraz powinieneś wymontować cały ten zespół i ocenić czy można wymienić tą oprawkę. A ten zespół regulacji używany to chyba nie będzie jakoś koszmarnie drogi, pogadaj tu na forum, daj ogłoszenie w dziale ogłoszeń kupię, pewnie coś się znajdzie. Jak będziesz miał problem z demontażem tego zespołu to napisz, coś Ci wyślę na maila. Powodzenia.
Panowie a u mnie zarowka jeszcze swieci ale trzeba czasami walnac w ta czesc deski rozdzielczej przy pokretlach by zapalilo sie. Cos nie styka? Ale choroba gdzie nie styka? Na pewno nie na samej zaroweczce (w srodkowym pokretle) bo ja dociskalem palcami i nic to nie daje. Trzeba walnac z boku w plastik kilka razy i sie zapala. Grzebalem tez reką (od schowka przy popielniczcce wlozylem lape i wymacalem przewody) przy wtyczce idacaj do tej konsoli ale tez jej ruszanie nic nie daje. To co tam nie styka?!
P.S
wymiana na LED g... da w skodzie O1, zarowka jako jedyna swieci we wszystkich kierunkach - na tej zasadzie swiatlo sie roznosi przez plastik dalej. Led bedzie tylko swiecil waskim stozkiem w kierunku do przodu i trzeba jakos go zasilic odpowiedno by sie nie spalil. Zarowka pada raz na X lat wiec nie ma co kombinowac.
pepiczek, No oczywiście, że nie ma sensu wymiana na LED. Jednak jak ktoś ma taką potrzebę lub konieczność to zobacz chociażby TUTAJ :szeroki_usmiech Jest to jeden z elementów projektu naszego kolegi z forum Modyfikacja zegarów
Próbowałem wymienić żaróweczkę od podświetlenia panelu ogrzewania i niestety pękła mi w gnieździe gdy ją wyciągałem.
Po oczyszczeniu gniazda okazało się, że je uszkodziłem w środku i teraz nowa żaróweczka chociaż jest włożona, nie świeci.
Czy można dokupić takie gniazdo czy też trzeba cały panel od ogrzewania zmieniać teraz ?
Witam
mam pytanie, jak sie wymienia taką żarówkę, u mnie również nie świeci, czy cały panel ogrzewania trzeba wyciągnąć?? czy jakoś inaczej można tam dojść np. przez ten mały schowek ponad panelem??
Witam
Witam
mam pytanie, jak sie wymienia taką żarówkę, u mnie również nie świeci, czy cały panel ogrzewania trzeba wyciągnąć?? czy jakoś inaczej można tam dojść np. przez ten mały schowek ponad panelem??
W octavia I to pokretlo od nawiewu, lapiesz mocno i ciaaaagniesz do siebie, wylazi i widzisz zarowke, teraz pytanie jak chwycic zarowke aby ja wyciagnac ale nie potrzaskac w drobny mak? Jakies mini cazki pokryte gumą? Uwazac bo zarowka z natury delikatna co widac po wiadomosci od forumowicza wyzej...
Koledzy...poszukajcie na Forum OCP ..jest ten wątek nawet ze zdjęciami jak wymianiać żarówkę...
Zamieszczone przez pepiczek
pokretlo od nawiewu, lapiesz mocno i ciaaaagniesz do siebie, wylazi i widzisz zarowke, teraz pytanie jak chwycic zarowke aby ja wyciagnac ale nie potrzaskac w drobny mak? Jakies mini cazki pokryte gumą? Uwazac bo zarowka z natury delikatna
...ja też zmieniałem..dokładnie tak jak pepiczek pisze...co dożarówki ...można spróbować mini cążkami...ja zabrałem, żonie... :szeroki_usmiech ...i niestety trzeba je jakoś owinąć delikatnie czymś szorskim...gumowym...bo inaczej ślizgają się na żarówce...ew można użyć kawałka wężyka gumowego o dobranej średnicy do żarowki i wtedy delikatnie posiagać..nie szarpać nic na siłę...
Zamieszczone przez Jeżyk
W nowszych modelach zamiast żarówki jest LED
...ja mam O1 kupiona w styczniu...ma żarówkę...może chodzi o O2.
[ Dodano: Wto 24 Lis, 09 21:30 ]
a tu prosze cały wątek i fotoreportaż o wymianie żarówki...
wymieniałem dzisiaj żarówkę w panelu ogrzewania 2min i świeci aż milo.
ktorys z kolegów na forum pisał ze dobra jest słomka z soczków i faktycznie działa
Tak ale nikt nie rozwiazal problemu ze czasami nie swieci - wystarczy lekko pie...ć w bok konsoli i co -> świeci, aż do czasu aż znów samo zgaśnie. Gdzieś nie ma styku. ALE GDZIE? Widzialem posty od ludzi z tym problemem na forum... u mnie zarowka jest ok tylko gdzies nie ma styku :/ Macanie lapa "od tylu" przez schowek pod pokretlami nic nie daje, brak styku jakby byl tam to by sie zaswiecilo a u mnie nic. Jedynie suka rozumie polecenia wydane pięścią... a raczej kobiet nie bije wiec pomozcie z tym
a co do sposobu wyjęcia żarówki ja zrobiłem tak, POXIPOL nałozylem na zapałke, zapałke delikatnie wsunełem i przytknełem do żarówki i po 10min wyciagnełem bez problemu. pozdr
Komentarz